hatartalanul banner

Címlap

Főmenű

Köszöntjük weblapunkon

Határtalanul 2018-Vajdaság - Élménybemutató - Boglári Általános Iskola PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Görcsi Gábor   
2018. június 14. csütörtök, 10:54

 
Határtalanul 2018 7. évfolyam kirándulása a Vajdaságba PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Görcsi Gábor   
2018. június 14. csütörtök, 10:46

Iskolánkban 2010 óta hagyományként működik a Határtalanul program. Erre a mindenkori 7. évfolyam pályázhat. A program célja, hogy a 12-13 éves magyar gyermekek életükben legalább egyszer eljussanak a szomszédos magyarlakta területekre és megismerjék az ott élő magyarjaink történelmét, sorsát, hagyományait.

Idén Vajdaságba utaztunk ahol egy izgalmas érdekes élmény dús programban volt részünk. Az utazást megelőzte egy felkészítő programsorozat amiben tanáraink Kissné Mihályi Katalin és Horváthné Papp Marianna a Vajdaság földrajzi és történelmi hátterét ismertette meg a gyerekekkel. A sok program közül mi egy igazán mozgalmasat választottunk:

Betyárok és Szabadságharcosok a Délvidéken.

A négy folyamán ellátogattunk Szabadkára, ahol megtekintettük a gyönyörű szecessziós városházát, Csantavéren megcsodálhattuk a Római Szent Péter Bazilika mintájára épült Római Katolikus templomot, Aztán Zentára látogattunk, a zentai csata emlékét bemutató múzeumot, amely a városháza tornyában található, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a városra. Második nap Adán, egy tanyasi iskolába látogattunk ahol nagy szeretettel vártak minket a diákok és a tanárok. Kis műsorral kedveskedtünk nekik. Óbecsén a kitűnő szórakozást és játékos élményt nyújtó, a Than fivérek emlékére létrehozott Emlékházba és interaktív parkba látogattunk. Törökbecsén megkoszorúztuk a Délvidék egyetlen fennmaradt Hungária-szobrát amely az 1849-es törökbecsei csatának állít emléket. Aztán kirándulást tettünk a Felvidéki magyarság talán legfontosabb zarándokhelyére és szakrális helyszínére az aracsi pusztatemplomhoz.

Harmadik napon Belgrádba látogattunk. Nándorfehérvári csata eseményeit elevenítettük fel, meghallgattuk a déli harangszót és elénekeltük a Himnuszt.

Zalánkeménről indulva hajókirándulást tettünk a Duna Tisza összefolyásához. A negyedik egyben utolsó napon a szállásunkon, a Kátai tanyán kialakított játszóparkba pihentük ki az előző nap fáradalmait. Kürtöskalácsot sütöttünk, miközben megtekintettük a Pékmúzeumot, a tájházat, kocsikáztunk, lovagoltunk állatokat simogattunk és élveztük a természet adta lehetőségeket. Hatalmas köszönettel tartozunk az ottani szállásadóinknak, a kishegyesi Kátai családnak, akik remek házias ételeikkel és vendégszeretetükkel kápráztattak el minket.

Mindenkinek szívből ajánljuk az idegenforgalmi szempontból kicsit háttérbe szorított Vajdaságot.

Horváthné Papp Marianna

Némethné Hegyi Bernadett

 
Beiratkozás 2018 PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Görcsi Gábor   
2018. március 14. szerda, 12:33

 
Szülői felmérés 2017 PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Görcsi Gábor   
2018. január 16. kedd, 10:42

 
JAZZ KARÁCSONY 1. rész - Boglári Általános Iskola 2017 PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Görcsi Gábor   
2018. január 08. hétfő, 09:11
 
A zeneiskola klasszikus tagozatának karácsonyi hangversenye - Boglári Általános Iskola 2017 PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Görcsi Gábor   
2018. január 08. hétfő, 09:10
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Oldal 6 / 18