hatartalanul banner

Címlap

Főmenű

Köszöntjük weblapunkon

Boglár tv adása az EnergyFactory 2016 Jövőmentők csapatáról PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Görcsi Gábor   
2016. július 04. hétfő, 10:27
 
Balaton húszezer kupakból: Oscar-jelöltek Boglárról - fotó PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Görcsi Gábor   
2016. július 04. hétfő, 10:28

Balaton-freskó húszezer kupakból

BALATONBOGLÁR | Ne legyen olyan, hogy szemét, mert mindent újra lehet hasznosítani, a fémet, az üveget, a papírt – ezt üzenik kisfilmjükben a balatonboglári Jövőmentők. A boglári általános iskola két csapata is bejutott az idei „Fenntarthatósági Oscar” döntőjébe. Az elődöntőt az Energy Factory arca, Istenes Bence vezette.

 

„Az újrahasznosításhoz akarunk kedvet csinálni mindenkinek, fiatalnak és felnőttnek – így a Jövőmentők. – Apukám elégeti a fűrészport, nagymamám amikor gyomlál, a gyökeret a komposztálóba rakja. Olyan világban akarunk élni, ahol nem palackból kell szívni a tiszta levegőt, ahol a csapból vizet ihatunk, az erdőben eredi gombát szedhetünk és még sokáig fürödhetünk a Balatonban.”

A Jövőmentők két raklap ásványvizet kaptak a fonyódi italgyártó cégtől, egy palackot minden boglári iskolás kapott, de a másodikat már csak tíz kupak fejében. A Jövőmentők ugyanis egy osztályteremfalnyi Balaton-freskót készített italoskupakokból, a kékekből formázták a vizet, a többiből a sokszínű partot. Több héten keresztül a fél Balatonboglár nekik gyűjtötte a petpalackkupakot.
– Majdnem húszezer darabot használtunk föl – mondta lapunknak tanárnőjük, Tilk Csilla. – A PET-palackokból fotelt, asztalt készítettek a gyerekek. Sokan támogattak bennünket, Mészáros Miklóspolgármestertől Móring József Attila országgyűlési képviselőn át Podmaniczky Szilárd íróig, vagy a lengyel nagykövetig. Facebook-oldalunkat majdnem kétezren lájkolták, ez is beleszámít az eredményünkbe.

A Jövőmentők kisfilmjében Mocsai Tamás egykori kézilabdázó és Epres Attila színművész is megszólal. A másik döntőbe jutott Oscar-jelölt boglári csapat a Tekergők. A nyolcadik bés Varga Bencétől és Krujber Annamáriától megtudtuk: alternatív járgányokat népszerűsítettek, úgy mint a segway-t és a rollert, szemetet szedtek a Nők a Balatonért Egyesülettel közösen, hátrányos helyzetű diáktársaiknak mások által már megunt biciklit adtak, PET-palackból játékot készítettek a kisebbeknek.

Tudta?

Ezt is a boglári diákok gyűjtötték. Mennyi idő alatt tűnik el? A tengeri hulladék bomlási ideje: eldobható pelenka: 450 év; papírtörlő: 2-4 hét; cigarettacsikk: 1-5 év; horgászzsinór: 600 év; konzervdoboz: 50 év; alumínium üdítős doboz: 200 év; almacsutka: 2 hónap.

Díj a BVK-nak

Újrahasznosított anyagból készült fém szobor volt a díj a Európai Hulladékcsökkentési Hét magyarországi eredményhirdetésén. Az „államigazgatási szerv, hatóság” kategóriában a közép-dunántúli vízügyi igazgatóság siófoki székhelyű balatoni kirendeltségének munkatársai nevébenPécseli Péter vehette át a szobrot.

 

Forrás: SONLINE

 
Árnyszínházi előadás PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Görcsi Gábor   
2016. június 05. vasárnap, 13:15

 
EnergyFactory 2016 Jövőmentők Párna PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Görcsi Gábor   
2016. május 18. szerda, 08:51
 
Étkezési díj fizetés PDF Nyomtatás E-mail
Írta: phrita   
2016. május 12. csütörtök, 14:25

Kedves Szülők!
A 2016. május havi étkezési térítési díjakat az alábbi időpontokban lehet befizetni az iskolában:
2016. 05. 17. kedd 7.30 - 12.00
2016. 05. 18. szerda 13.00 - 16.00
2016. 05. 20 péntek 7.30 - 10.00

 
Kézilabda diákolimpia PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Görcsi Gábor   
2016. május 09. hétfő, 08:16

Megyei döntő III. korcsoport fiú
Boglári Általános Iskola I. helyezett
Ezzel a csapat bejutott az országos elődöntőbe!
A csapat tagjai: Király Patrik, Zsiborács Zoltán, Kis Tamás, Bognár Patrik, Zsiros Bertalan, Anton Alex, Fentős Lóránt, Kiss Alexander, Klikk Erik, Ferbel Marcell, Meiresz Levente, Wald Péter, Csizmadia Gábor, Bükkfa Kristóf

Edző: Varga Zsolt

Forrás: balatonboglar.hu
 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 Következő > Utolsó >>

Oldal 11 / 18